Runsaasti proteiinia ja kypsennettyjä rasvoja sisältävät ruokavaliot happamoittavat kehoasi

Yleisimmät vähähiilihydraattiset ja proteiinipitoiset ruokavaliot voivat antaa väliaikaisia tuloksia, mikäli ongelma on ainoastaan liian suuri vaakalukema. Nämä ruokavaliot sisältävät usein enemmän kuumennettua rasvaa – myrkyllistä ja valtimoita tukkivaa. Ilman rasvaakin liiallinen proteiini on vaarallinen rasitus suolistolle, munuaisille ja maksalle. Liika proteiini heikentää luustoasi.

Saatat laihtua väliaikaisesti, mutta luultavasti et tule yhtään terveemmäksi. Erilaisia laihdutusohjelmia ja tuotteita on monenlaisia, esimerkiksi Atkins, South Beach, Sugar Busters, Painonvartijat, Zone, Syö oikein oman verityyppisi mukaan ja Paleo.

Jokaisella ohjelmalla on omat käsityksensä ylipainon syistä ja ratkaisunsa liikalihavuuteen.

Ohjelmilla on omat listat syötävistä ja vältettävistä ruuista ja ruokamääristä. Kaikille näille ohjelmille on yhteistä toistensa ja perinteisen vähärasvaisen ruokapyramidin tai perinteisen Painonvartijoiden lähestymistavan kanssa se, että ne tekevät elimistöstäsi verrattain tai erittäin happaman. Ne kaikki suosivat ruokia, jotka voivat saada kehossasi aikaan pH-epätasapainon ja saastuttaa veresi.

Nykyiset ruokavaliot sisältävät lähes aina runsaasti eläinperäistä rasvaa, joka on myrkyllistä ja valtimoita tukkivaa. Ilman rasvaakin liiallinen proteiinin saanti on vaarallinen rasitus suolistolle, munuaisille ja maksalle. Liika proteiini lisäksi heikentää luustoasi. Saatat laihtua väliaikaisesti, mutta tuskin tulet terveemmäksi.

Proteiinien ja rasvojen syönti saa aikaan kehossasi pH-epätasapainon ja saastuttaa veresi. Tämä epätasapaino yleensä sairastuttaa ja lihottaa sinut. Proteiinit pitävätkin sinut lihavana. Pitkällä aikavälillä palaat yleensä niihin mittoihisi, mistä aloitat. Jos jatkat proteiinipitoista dieettiä pidempään, vaikkapa yli vuoden, voit sairastua vakavasti.

Useimpien menestysdieettien noudattaminen lihottaa sinua, kun elimistösi suojautuu epätoivoisesti happamuutta vastaan varastoimalla rasvaa. Ainoa oikea ja pysyvä ratkaisu ylipainon voittamiseksi on antaa kehosi käyttöön tervettä alkalista ravintoa.

Alkalisesta ravinnosta saat helposti hiukan alkalista verta, joka kuljettaa tarvittavia ravintoaineita ja happea kaikkialle kehoosi. Alkalista verta ei voi saada minkään myyntilistamenestyjäruokavalion avulla. Sinun pitää ottaa keittiössäsi uusi suunta ja syödä elävää ruokaa, jotta tulet eläväksi. Kuolleella ruualla ja vedellä et saa koskaan tavoittelemiasi pitkäaikaisia tuloksia.

”Johtavissa lääketiedelehdissä, joihin kuuluvat Journal of the American Medical Association (JAMA) ja New England Journal of Medicine (NEJM), julkaistu tutkimus paljastaa, että tällaisten proteiinipitoisten ruokavalioiden pidempiaikainen noudattaminen voi altistaa suuremmalle riskille sairastua sydänsairauksiin ja sydänkohtauksiin tai munuaissairauksiin. Riski saada munuaiskiviä, diabetes ja diabeettisia komplikaatioita, tietyntyyppisiä syöpiä (erityisesti paksusuolisyöpä), kihti ja osteoporoosi lisääntyvät.

Monet ihmiset vähentävät fyysistä harjoitusta ollessaan proteiinipitoisella ja vähähiilihydraattisella dieetillä. Liikunnan puutteesta aiheutuneet lisäriskit ovat tunnettuja. Jollet pysty hahmottamaan, mitä sinulle tapahtuu pitkällä aikavälillä, ehkä nämä mahdolliset välittömät riskit vakuuttavat sinut: mielialan vaihtelut, ummetus, pahanhajuinen hengitys ja vahingolliset sydämen rytmihäiriöt.

Tämä epätasapaino voi sairastuttaa – ja lihottaa – sinut. Ohjelma pitääkin sinut lihavana. Pitkällä aikavälillä palaat luultavasti entisiin mittoihisi. Jos jatkat proteiinipitoista ruokavaliota pidempään (vaikkapa yli vuoden), voit sairastua vakavasti. Juuri näin: useimpien menestysruokavalioiden noudattaminen lihottaa sinua lopulta, kun elimistösi suojautuu epätoivoisesti happamuutta vastaan varastoimalla rasvaa.

-Lainaus pH-Tasapaino painonhallinnasta
kirjasta

 

Olet oikeassa paikassa tutustumassa pH-tasapainoon. Tervetuloa! pH-tasapaino ja sen ylläpito on erittäin tärkeää.

Quick Navigation
×
×

Cart