Suomalainen tutkimus: Ravinnon vaikutus happo-emästasapainoon…

Suomalainen tutkimus: Ravinnon vaikutus happo-emästasapainoon…

Johdanto. On todettu, että ruokavaliolla voidaan vaikuttaa elimistön happo-emästasapainoon. Elimistön happamuus on yhteydessä fyysiseen suorituskykyyn, mutta lisäksi mm. diabeteksen, sepelvaltimotaudin, keskivartalolihavuuden ja syöpien riskiin. pH:n lasku eli happamuuden lisääntyminen heikentää lihasten voimantuottokykyä ja välittömän energianlähteen adenosiinitrifosfaatin (ATP) muodostumista ja käyttöä. Kasvispitoisen ruokavalion on todettu nostavan virtsan pH:ta ja lisäksi laskevan veren kokonaiskolesteroli- sekä LDL (low density lipoprotein) -kolesterolin pitoisuuksia. Tutkimuksen tarkoitus. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää normaaliproteiinien kasvisravinnon (EMÄS, PRAL < 0, PRAL= potential renal acid load, potentiaalinen munuaisten happokuorma) ja runsasproteiinisen, kasviksettoman ruokavalion (HAPAN, PRAL > 0) vaikutuksia veren pH:hon ja rasva-arvoihin sekä virtsan pH:hon levossa ja kestävyyssuorituksessa eri-ikäisillä miehillä ja naisilla.
Lue lisää Jyväskylän Yliopiston tekemästä tutkimuksesta, klikkaamalla seuraavaa linkkiä https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/43968

Raunon lisäys: Muutoin tutkimuksen kanssa olen samaa mieltä, mutta maitotaloustuotteet eivät ole emäksisöiviä.

Quick Navigation
×
×

Cart