Mitä ovat ORP- ja pH-arvot vedessä ja miksi ne ovat tärkeitä terveydellesi?

Mitä ovat ORP- ja pH-arvo vedessä ja miksi ne ovat tärkeitä terveydellesi?

Alkalista vettä pidetään terveellisenä kehollesi, koska sillä on negatiivinen happamoitumisen ja hapettumisen vähentämispotentiaali eli ORP. (Oxidation Reduction Potential = suomeksi hapetuspelkistyspotentiaali) Useimmat ihmiset eivät tiedä mitä ORP vedessä on, puhumattakaan siitä, miten ja miksi se on terveellistä.

Tässä on lyhyt esittely ORP:stä vedessä, jotta ymmärrät alkalisen veden merkityksen itsellesi ja koko perheen terveydelle.

ORP vedessä kertoo siitä, hapettaako (eli hapottaako) juomasi vesi lisää vai poistaako se hapanta ainetta kehostasi.

Yksinkertaisesti sanottuna positiiviset ORP-lukemat osoittavat, että juomavesi on saastuneempaa. Toisaalta negatiiviset ORP -lukemat osoittavat että vesi on hyvälaatuista, imeytyy ja kosteuttaa kehoasi. Tunnet laatueron heti kun juot huonoa tai hyvää vettä. Alkalinen ja negatiivisen ORP-arvon saanut vesi maistuu hyvältä myös lemmikkielämien mielestä.

Mitä negatiivisempi veden ORP-arvo on, sitä enemmän kehosi hapettumista, happamoitumista ja tulehtumista estävä vesi on. Tästä on sinulle monia etuja.

Miksi ihmiskeho tarvitsee negatiivisen ORP-arvon juomaveteen?

Ihmiskehon ORP:n on oltava negatiivinen ja kehon on oltava hiukan alkalinen toimiakseen. Hapan veri aiheuttaisi kuoleman, joten ihmiskeho tekee mitä tahansa pitääkseen veren pH:n hiukan alkalisen puolella, eli arvon lähellä pH:ta 7,365.

Ihmisen syljellä ja monilla muilla kehon nesteillä on negatiivinen ORP -arvo, kuten monilla tuoreilla vihannes- ja hedelmämehuilla. Itse asiassa voit testata vihannes- ja hedelmämehun tuoreuden sen ORP -tason perusteella. Mehu on tuoretta ja hyvää, jos ORP-arvo on reilusti miinuksella, eli mehulla on kyky energisoida kehoasi.

On mahdollista myös testata juomavetesi ORP -arvo. Alkalisoidulla vedellä, jonka pH on vähintään 8, on yleensä negatiivinen ORP -arvo. Edellä mainittu ei kuitenkaan päde vesilaitoksista suoraan saataviin putkivesiin, koska kaupunkien vesi on yleensä käsitelty lipeällä, kloorilla ja kalkkikivellä, jotta vedestä saataisiin alkalista ja vesiputket kestäisivät pitempään. Alkalista vedestä on kyllä saatu lipeän ja kalkin avulla sekä tapettu bakteerit kloorin avulla, samalla on tapettu myös veden elävyys, eli suoraan vesijohdosta ei saa energistä ja hyvää vettä.

Chanson ionisaattorin kautta suodatetussa, energisoidussa ja alkalisoidussa vedessä on korkea pH ja negatiivinen ORP. Ne tekevät alkalisesta vedestä hyvää ja terveellistä kehollesi, koska se puhdistaa ja ravitsee kehosi nesteitä.

Negatiivinen ORP-arvon omaava vesi ei sisällä vaarallisia, mahdollisesti tappavia epäpuhtauksia, kuten lyijyä ja elohopeaa. Negatiivinen ORP-arvo on myös erittäin hyvä tieto ja kertoo, miksi alkalinen vesi on turvallista ja terveellistä. Lyijy ja elohopea vaikuttavat suoraan sekä aivoihin että hermoihin ja voivat aiheuttaa kuoleman.

Juo aina kun mahdollista negatiivisesti varautuneita juomia ja vesiä.

Alkalinen vesi on superhydraattori, jolla on mahtavia antioksidanttisia etuja. Tämä tarkoittaa, että se voi kosteuttaa kehosi viisi kertaa tehokkaammin kuin tavallinen vesi. Alkalisella vedellä on myös suuria vastustuskykyäsi parantavia etuja, koska sillä on antioksidanttisia ominaisuuksia.

Kehon ja ruokien sekä juomien happamuus on varautunut ORP:lla mitattuna plus-arvoilla ja kertyneiden myrkkyjen neutralointiin tarvitaan nesteitä, joiden ORP-arvot ovat miinuksella. Kun plus ja miinus arvot kohtaavat, tapahtuu nesteiden neutralointi. Mikäli happoja on paljon, nesteiden ORP-arvot jäävät plussalle eli happaman puolelle.

Yksi esimerkki happojen poistoon tarvittavasta alkalisen veden määrästä on laskelma siitä, että puolilitraa alkoholia tai hiilihappoa sisältävää juomaa, jonka pH on noin 2,5 tarvitaan 32 juomalasillista alkalista vettä, jonka pH on 10. Litroina sama laskelma on 2 dl x 32 =  6,4 litraa.

Mikä on hyvä ORP -taso?

Mitä negatiivisempi ORP-arvo, sitä enemmän antioksidanttiominaisuuksia on juomassasi emäksisessä (alkalisessa) vedessä.

Kuten aiemmin luit, negatiivisen varauksen omaavat nesteet liittyvät ikääntymisen estämiseen, hyvinvointiin ja solujen terveyteen. Toisaalta positiivisilla ORP-arvoilla on päinvastainen vaikutus. He, jotka nauttivat positiivisia ORP-arvoja omaavia happamia juomia, ruokia ja ajatuksia runsaasti ikääntyvät ennen aikojaan.

Menemättä veden kemiaan, sanotaan yksinkertaistettuna, että negatiivinen ORP-arvon omaava emäksinen juomavesi voi neutraloida vapaita radikaaleja kehossasi. Ja vesi, jolla on positiiviset ORP -arvot, ei voi tehdä niin. Mahdollisimman alhainen eli miinus ORP-arvot juomavedessä ja ravintoaineissa ovat siten parasta kehollesi.

Mikä on hyvä ORP-taso juomavedelle, vastaus on, että sen pitäisi olla noin -50 millivolttia tai sen alle. Niin hyviä negatiivisia arvoja saat vain, jos keittiössäsi on hyvä alkalista vettä tuottava Chanson vesijärjestelmä. Valintasi ja tarpeittesi mukaan Chansonilla saat alkalisen veden lisäksi myös neutraalia ja hapanta vettä.

Tämä on ainoa tapa saada hyvää, terveellistä ja monikäyttöistä juomavettä helposti kotiisi koko perheelle.

Emäksinen vesi ja vapaat radikaalit

Vapaat radikaalit ovat kehossasi olevia epävakaita ioneja, joita kehosi, ajatuksesi, ympäristö, ravintosi ja juomasi tuottaa tai vapauttaa. Vapaat radikaalit voivat aiheuttaa ongelmia DNA:ssa ja aiheuttavat tulehduksia. Voit vähentää vapaita radikaaleja kehossasi juomalla antioksidanttiominaisuuksia sisältävää emäksistä vettä, jonka ORP-arvot ovat negatiiviset.

Alkalinen vesi voi myös neutraloida kehon ylimääräisiä happoja ja auttaa tasapainottamaan kehon happo- emästasapainoa ja pitämään kehosi hyvinvoivana.

Vesi ympäröi sinua ja kehostasi noin 70 – 80% on vettä. Vaikka vesi näyttää samanlaiselta, jokaisella vesilähteellä meressä, joessa, järvessä, sateessa tai pohjavedessä on oma ORP- ja pH-arvonsa. Jos olet huolissasi kehosi terveydestä, kiinnitä huomiota ensimmäisenä juomasi veden ORP -arvoon ja pH -arvoon.

Rauno Moilanen ja healthylife.fi voivat auttaa sinua tarkistamaan juomasi veden pH:n. Jos haluat tietää enemmän ORP:stä, pH:sta, vesilaiteista tai pH-tasapainosta, ota yhteyttä

Lisää aiheesta:
Hapetus ja pelkistysreaktioiden ennustaminen ja tasapainottamnen

https://prezi.com/rm6yzrjpythf/ke4-hapetus-pelkistysreaktioiden-ennustaminen-ja-tasapainottaminen/

 

E-opas elektrolyysin opetukseen lukiossa
https://journals.helsinki.fi/lumatb/article/download/1179/1169/

 

Quick Navigation
×
×

Cart