Bolivian Intiaanisokeri, 4 kg
37.00€
Unohda valkoinen sokeri – kokeile ravinnerikasta täysruokosokeria – Intiaanisokeria
17 varastossa
Kuvaus
Unohda valkoinen sokeri – kokeile ravinnerikasta täysruokosokeria
Etelä-Amerikan sydämessä Boliviassa kasvaa Äiti Maan kätkettyjä aarteita kuten ravintorikasta täysruokosokeria, joka ei vaadi tehoviljelyä tai kemiallisia lannoitteita kasvaakseen.
Edut ja hyödyt
- Miellyttävä hunajaisenlakritsimainen maku
- Helppo käyttää
- Viljelty neitseellisesti
- Antaa energiaa pitkäksi aikaa
- Tuotettu vanhasta perinnelajikkeesta
- Vaihtoehto kokapensaan viljelylle
- Työllistää ja kouluttaa paikallista väestöä
- Tutkitusti viljelty ja valmistettu ilman myrkkyjä
- lmistettu tavalla, joka ei tuhoa tuotteen alkuperäistä tarkoitusta
Etelä-Amerikan sydämessä, maassa, jossa ei ole tarvetta käyttää tehoviljelyä, kasvaa ravintorikas vanhan lajikkeen hidaskasvuinen sokeriruoko, jonka mehu puristetaan helläväraisesti. Mehu kuivataan miedolla lämmöllä ja sen vuoksi kaikki sokeriruo’on tärkeät ainesosat, vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät. Tämän jälkeen kuivatettu mehu jauhetaan ja pussitetaan. Sokeria ei kiteytetä eikä sen valmistuksessa tarvita muita lisäaineita, paitsi pH:n loppukontrolliin pieni määrä kalsiumia. Neitseellinen maaperä antaa hyvän kalium/magnesium suhteen, jota pidetään tärkeänä myös kehon happoemästasapainolle. Tuotteessa ei käytetä minkäänlaisia lisäaineita tai paakkuuntumisenestoaineita, jonka vuoksi joku pussi saattaa tuntua toista kovemmalta.
Intiaanisokeri nimi on annettu arvostuksesta intiaanien työtä kohtaan, koska he ovat pelastamassa arvokasta maailmanrauhanperintöä. Japanin Okinawalla täysruokosokeria on tuotettu yli 400 vuotta yhtäjaksoisesti, ja se tunnetaan nimellä perinne Kokuto. Sen mestarikunta on syntynyt 450-vuotisen rauhan- ja ystävyydentyön seurauksena naapurikansojen kanssa. Valtion yliopisto on erottanut perinnetuotteen kaupallisista eli niistä, joihin on lisätty halpoja teollisuussokereita, jolloin pääravintoainepitoisuudet ovat pudonneet murto-osaan. Tuottaminen on noin tuhat kertaa hitaampaa kuin teollisuussokerin valmistus ja esim. Bolivian suurimman tavallisen sokeritehtaan pääasantuntija onkin todennut, että “se on taidetta joka vaatii jatkuvaa ponnistelua”.
Ravintosisältö 100g
Energiaa 1470kj/350kcal
Rasvaa 0g josta tyydyttynyttä 0g
Hiilihydraatteja 89,5g
joista sokereita 87,2g
Proteiinia 1,7g
Suola 0gKäyttöohjeet
Masajon aito ja alkuperäinen Bolivian Intiaanisokeri-täysruokosokeri soveltuu kaikkeen ruoan ja leivonnaisten valmistukseen korvaten valkoisen sokerin. Sen pehmeä ja miellyttävä maku sopii hyvin esimerkiksi leivonnaisten, viilin, jogurtin, myslin ja puuron maustamiseen.
Lisätiedot
Paino | 4.2 kg (kilogramma) |
---|